Categorieën
Normaal Referenties

Project 2022-03: YESSS Electrical

Machine: 2 x Kardex Shuttle
Software: Kardex Power Pick Global

Project 2022-03: YESSS Electrical

YESSS Electrical is een toonaangevende elektrotechnische groothandel met 13 vestigingen in Nederland. Voorafgaand aan de ingebruikname van hun nieuwe centraal magazijn in Beusichem schakelden ze de expertise van Jan De Graeve in om de capaciteit van de Kardex-systemen optimaal te benutten en de invulling vlot te laten verlopen.

Project details

datum 2022-03
  • 2 x Kardex Shuttle, aangestuurd door Kardex Power Pick Global

Martin Distelbrink is in het dagelijkse leven e-commerce & content manager bij YESSS Electrical. Voor de invulling van het nieuwe magazijn nam hij er graag de taak van projectmanager bovenop. “Veel van de artikelen die wij in voorraad hebben, leveren wij binnen 24 uur. Gezien de tijdsdruk om het centraal magazijn operationeel te krijgen, leek het ons handig om de hulp van een professional in te roepen.”

 

Martin nam Jan De Graeve onder de arm: “In een eerste fase leverden we Jan de ruwe data aan van de pakweg 3.500 magazijnartikelen. Al gauw bleek dat er extra informatie nodig was over de maten en gewichten van de onderdelen om tot een werkbaar resultaat te komen. Jan ging daarmee aan de slag om de optimale indeling van het magazijn te bepalen. Hij bereidde de lade-indelingen voor en dubbelcheckte alles vooraleer het magazijn effectief werd ingeladen.”

 

Martin is zeer tevreden over het resultaat en de snelheid waarmee het magazijn werd ingeladen. “Ook de upload van de nieuwe magazijnindeling in de Kardex-software was door Jan grondig voorbereid. Zo waren we snel operationeel.”

 

Project details

Datum 2022-03
2 x Kardex Shuttle, aangestuurd door Kardex Power Pick Global