Categorieën
Normaal Referenties

Project 2020-11: Westcool

Machine: 1 x Kardex Shuttle XP 500
Software: Carfac M

Liftmagazijn vullen bij Westcool “Met de services van eff-fill ben je gerust dat het in orde komt”

Westcool in Hooglede-Gits is verdeler en onderhoudscentrum voor koelunits voor bestelwagens, vrachtwagens en opleggers. Het bedrijf telt negen medewerkers. Toen de firma in haar magazijn overstapte van een oude, niet-geautomatiseerde paternosterkast naar een volautomatisch liftsysteem, riep het de hulp in van eff-fill.

Project details

datum 2020-11
  • 1 x Kardex Shuttle XP 500 aangestuurd door Carfac M
  • 53 lades gevuld (3650 x 864)
  • 1458 verschillende onderdelen
  • Gebruikte hoogte: 9050 mm

Zaakvoerder Jan Ledaine: “We kennen Jan al lang: tijdens onze zoektocht naar een nieuwe magazijnoplossing zijn we zelfs nog samen naar een bepaald systeem gaan kijken zodat hij ons wat tips kon geven. Het was voor ons de evidentie zelf om hem bij de transformatie van ons magazijn in te schakelen.

 

Aan de hand van een inventarisatie van alle onderdelen, maakte Jan met zijn eff-fill software de berekening voor de efficiëntste magazijninvulling. Op basis van die gegevens kochten we de geschikte bakjes aan. Dankzij de goede voorbereiding ‒ Jan zorgde zelfs voor de voorgeprinte stickers voor op de bakjes ‒ konden we alle onderdelen op één dag verhuizen. Het was echt een opluchting dat alles er perfect in paste. Het systeem werkt perfect.

 

Ik heb de services van Jan al vaak aan concullega’s aanbevolen omdat ik oprecht heel tevreden ben over zijn werk. Met Jan mag je zeker zijn dat het in orde komt. Hij werkt zeer ordelijk en gestructureerd, weet heel goed waar hij mee bezig en heeft veel ervaring. Ook het feit dat hij met een eigen softwareprogramma werkt, vind ik een echte meerwaarde. Hij kent het van binnen en van buiten.”

Project details

Datum 2020-11
1 x Kardex Shuttle XP 500 aangestuurd door Carfac M
53 lades gevuld (3650 x 864)
1458 verschillende onderdelen
Gebruikte hoogte: 9050 mm