Categorieën
Normaal Referenties

Project 2021-05: Hapam

Machine: 3 x Kardex Shuttle XP 500
Software: Kardex Power Pick Global

Testimonial: Hapam

Het Nederlandse HAPAM BV is producent van hoogspanningsscheiders. Toen het bedrijf voor zijn tussenmagazijn 3 nieuwe shuttlesystemen kocht, werd al in een heel vroeg stadium beslist om via Jan De Graeve en zijn eff-fill tool de implementatieperiode voor het nieuwe magazijnsysteem drastisch in te korten.

Project details

datum 2021-05
  • 3 x Kardex Shuttle XP 500 aangestuurd door Kardex Power Pick Global

Jochen Koelewijn, Operations Manager: “We hadden ooit zelf een dubbele liftkast gevuld met 600 unieke artikelen. Dat had toen dermate lang geduurd dat we bij de aankoop van de nieuwe shuttles, waarin nog meer stukken een plek moesten krijgen, meteen hebben beslist om naar een alternatieve oplossing uit te kijken. Via de leverancier van het magazijnsysteem kwamen we bij Jan De Graeve terecht.

 

In het begin stuurden we alle beschikbare informatie digitaal door zodat Jan een goede inschatting van de voorraden kon maken. Gelukkig konden we daarvoor heel wat data rechtstreeks uit ons eigen beheerpakket halen. De eerste milestone in het proces was dan het opmeten van de stukken. Op basis daarvan adviseerde Jan ons precies welke en hoeveel kunststofbakken we nodig hadden voor het opbergen van de stukken. Via de eff-fill software werd de meest efficiënte vulling berekend.”

 

Daarna volgden twee dagen fysieke verhuis van het magazijn. “De goede voorbereiding met eff-fill heeft ons maanden opstartperikelen bespaard. Het enige waar we tegenaan liepen, is dat sommige lades over hun maximumgewicht gingen. Maar ik heb vernomen dat Jan daar ondertussen een oplossing voor heeft uitgewerkt en nu ook de mogelijkheid aanbiedt om stukken niet alleen op voorhand te meten, maar ook te wegen zodat het ruimtegebruik in het magazijnsysteem nog meer kan worden geoptimaliseerd.

 

Hele proces heeft nog maar eens aangetoond hoe belangrijk een goed voorraadbeheer is. Hoe minder je voorraadbeheer op orde is, hoe complexer een magazijnoverzetting wordt. If you put shit in it, shit comes out. In dat opzicht zal een samenwerking met Jan voor veel bedrijven ook een eyeopener en een frisse, nieuwe start betekenen om hun voorraadbeheer van dan af professioneler aan te pakken.”

 

De laatste milestone in het verhuisproces was dat Jan alle data van het nieuwe magazijn communiceerde met de software. “Op vrijdag was de fysieke verhuis afgerond, op maandag hadden we een perfect draaiend systeem. Op voorhand bezorgt zo’n verhuis je kopzorgen, dus dat was een hele opluchting. Ik zou een samenwerking met Jan De Graeve zeker iedereen aanraden.”

Project details

Datum 2021-05
3 x Kardex Shuttle XP 500 aangestuurd door Kardex Power Pick Global