Categorieën
Normaal Referenties

Project 2019-11: Wabtec

Machine: 2 x Kardex Megamat RS
Software: Kardex Power Pick Global

“Netjes binnen de planning verhuisd”

Als onderdeel van een VS-concern is Wabtec Netherlands toeleverancier voor de spoorwegindustrie. Omdat het bedrijf configuraties ontwikkelt volgens het made-to-order principe en ook een eigen inkoop-verkoopactiviteit heeft, stockeert het heel veel verschillende componenten in zijn warehouse.

Project details

datum 2019-11
  • 2 x Kardex Megamat RS 350 aangestuurd door Kardex Power Pick Global
  • 48 lades gevuld (3050 x 628)
  • 2081 verschillende onderdelen
  • Gebruikte hoogte: 4800 mm

Na een overname van 3 bedrijven besloot Wabtec zijn Nederlandse activiteiten in 1 service center te centraliseren, meer bepaald in Ede. Omdat het meeverhuizen van de oude paternostersystemen te kostelijk bleek, werden ook 2 nieuwe paternoster magazijnsystemen aangekocht. Deze waren hoger en hadden diepere planken dan de oude systemen.

 

“Toen ik bij Wabtec in dienst kwam, was men volop bezig met het organiseren van de magazijnverhuis”, vertelt Manager Suppy Chain and Demand Planning William Ruiter. “Maar omdat dit lastig en duur leek te gaan worden, hebben we uiteindelijk besloten om met iemand in zee te gaan die dit soort zaken al eerder had gedaan. Van bij mijn vorige werkgever had ik positieve ervaringen met Jan die aan de hand van zijn eff-fill proces een soortgelijk project in goede banen had geleid. Eén klein probleem: de fysieke verhuis stond al 7 weken later gepland. Maar Jan van eff-fill kwam nog dezelfde week bij ons langs en maakte een beperkte inventarisatie om de haalbaarheid van het project te beoordelen. Hij had al eerder een legbordmagazijn naar een shuttlesysteem verhuisd en een paternoster naar een shuttle, maar hij had het proces nog nooit uitgetekend van paternoster naar paternoster. Ook voor hem was het dus een uitdaging, maar het is hem wel gelukt. We kregen een stappenplan en van dat moment af is alles vlot verlopen, zowel de voorbereiding als de fysieke verhuis zelf waarbij Jan ons ook heeft begeleid. We zijn eind november netjes binnen de planning verhuisd en de maandag erop konden we weer aan de slag.”

Project details

Datum 2019-11
2 x Kardex Megamat RS 350 aangestuurd door Kardex Power Pick Global
48 lades gevuld (3050 x 628)
2081 verschillende onderdelen
Gebruikte hoogte: 4800 mm